Hier vindt u een systeemomschrijving


Zonnepanelen ‘s-Hertogenbosch

Solar sedum systeem op plat dak! Systeem met 10 stuks 270 wp Riecium panelen van JA Solar, een SE2.200 netomvormer van SolarEdge en een Fusion montagesysteem van Esdec. Elk afzonderlijk paneel is voorzien van een OPJ300-LV Power Optimizers om de energie opbrengst te maximaliseren.

Het Fusion montagesysteem, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat alle panelen aaneengesloten zijn. Hierdoor is slechts een minimum aan ballast nodig.

JA Solar Riecium

Wij gebruiken alleen de hoge kwaliteitsartikelen zoals JA Solar zonnepanelen. Deze fabrikant heeft een ‘Tier1’ status, uitgegeven door Bloombergs financial. JA Solar behoort tot de 5% van de best producerende fabrikanten in de wereld. Ze hebben in de markt van zonnepanelen zelfs records geboekt betreft de omzettingsefficiëntie van zonnepanelen.

Veilig kabelgebruik van 6 MM

Door het gebruik van 6 mm kabels zijn de kabelverliezen vrijwel nihil.

SolarEdge Power Optimizer Systeem

De SolarEdge omvormer met Optimizers (een Optimizer per paneel) heeft de hoogste energieopbrengst in de markt van omvormers. Geen enkele andere omvormer fabrikant kan dit bewerkstelligen. Ook heeft SolarEdge de hoogste garanties en levensduur. Een SolarEdge systeem is qua investering slechts iets hoger dan een systeem met (string)omvormer, echter zal het SolarEdge systeem op de lange termijn lager in kosten zijn. Dit komt door de levensduur ervan, een SolarEdge omvormer gaat namelijk 20 – 25 jaar mee.

Esdec’s Fusion plat dak montagesysteem

Het FUSION montagesysteem van Esdec voor platte daken heeft een hellingshoek van 13 graden en zorgt d.m.v. dak profielen voor een compleet aaneen gekoppeld systeem. Alle zonnepanelen vormen dus als het ware één grote plaat. Hierdoor is er veel minder ballast nodig dan normaal het geval is, wat veel minder druk op het dak uitoefent. Een ander voordeel van het FUSION systeem is de goede ventilatie van het zonnepanelensysteem. Dit zorgt voor een lage en meer constante omgevingstemperatuur. Een lage omgevingstemperatuur zorgt voor een hogere energieopbrengst. De constante omgevingstemperatuur zorgt voor de langere levensduur van de panelen. Het degraderen/slijtage bepaald de levensduur van panelen en is niets meer of minder dan het ontstaan van kleine haarscheurtjes die in de cellen ontstaan. Deze haarscheurtjes worden veroorzaakt door temperatuurschommelingen, welke dus lager zijn door het FUSION montagesysteem.

Groendak / sedumdak

Ook het groendak doet de temperatuurschommelingen op een dak aanzienlijk afnemen, met op een zomerse dag tot wel zelfs 25 graden minder. Het groendak zorgt dus niet alleen voor een hogere energie opbrengst, maar ook voor een langere levensduur van het zonnepanelensysteem.

About The Author

sidebar-cta-repairs
sidebar-cta-careplan
sidebar-cta-installations

Comments

More Posts You May Find Interesting